Читај ми!

Директор отпустио 900 радника преко Зума, назвао их „глупим делфинима“

Више од 900 радника било је затечено када их је извршни директор америчке компаније отпустио, пред саме празнике и то преко апликације Зум. Према писању медија, тај директор је и раније имао лош однос према запосленима, називајући их „глупим делфинима“, јер су спори.

Вишал Гарг, извршни директор компаније Better.com, саопштио је да та фирма за хипотекарне кредите отпушта девет одсто својих радника. Реч је o више од 900 радника, који су за те изненадне отказе сазнали од директора, али на неочекивани начин – на састанку преко апликације Зум (Zoom).

„Уколико сте на овом позиву (састанку преко Зума, прим. аут), ви сте део несрећне групе која је отпуштена“, рекао је директор, сада већ бившим запосленима, истакавши да њихов радни однос престаје одмах, преноси Си-Ен-Ен

Финансијски директор Кевин Рајан био је нешто емпатичнији у изјави за Си-Ен-Ен и рекао: „Отпуштања су мучна, посебно у ово доба године“, те објаснио да је такав корак био неопходан како би та њујоршка фирма опстала.

Извршни директор Гарг, међутим, навео је да су тржишишна ефикасност, учинак и продуктивност разлог отпуштања 900 радника, али није навео зашто је то урадио преко апликације Зум. 

Осим што је на неочекивани начин запосленима саопштио да су отпуштени, магазин Форчен касније је известио да је Вишал Гарг оптужио запослене да „краду“ од колега и купацa, јер су непродуктивни и раде само два сата дневно. 

„Ово је други пут у каријери да чиним нешто овако, а то не желим да радим. Последњи пут када сам то урадио, плакао сам“, навео је Герг у видео-позиву, а Си-Ен-Ен, наводи да је то рекао без трунке емоција. 

Извршни директор Вишал Гарг раније је и вређао запослене, судећи према имејлу који им је послао, а до којег је дошао магазин Форбс. У имејлу их назвао „гомилом глупих делфина“ јер су „проклето спори“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара