Читај ми!

"Conde Nast" издвојио Србију за дестинацију коју треба посетити 2022. године

Популарни водич за путовања „Конде Наст травелер“ сврстао је Србију у 22 најбоље дестинације да се посете наредне године.

Како је свет полако почео поново да отвара границе новинари Конде Наст травелера одлучили су да препоруче читаоцима најбоље дестинације, са богатом историјом и културом, а које нуде добар провод и храну.

Међу 22 најбоље дестинације нашла се и Србија, а Конде наст травелер издвојио је одличне београдске ресторане и ноћни живот, као и богате културне садржаје Новога Сада.

„Београд је стекао репутацију кулинарске дестинације, која слави сусрет источне и западне кухиње, у којој се могу препознати грчки, турски и централноевропски утицаји“, наводи Конде Наст травелер.

Од ресторана у Београду издвојени су „Лангуст“, који води награђивани кувар Гиљум Искандар, као и раскошан „Салон 1905“ чији мени показује да српска вине у комбинацији са домаћим тартуфима, сиревима и деликатесима могу да се носе са најбољим што Европа може да понуди.

Ноћни живот престонице упоређен је са Берлином из 90-их, али Конде Наст травелер наводи да ће Београд наредне године добити луксузно унапређење отварањем хотела „Сент Риџис“, који ће бити смештен у 42. спратној кули и највишем небодеру на Балкану (изузев Истанбула) – централном делу 3 милијарде вредног урбаног ревитализационог пројекта Београд на води.

Још један град је Конде Наст травелер издвојио – Нови Сад. Именован једном од три европске престонице културе 2022. године, град је прогресивно чвориште музике, уметности и литературе смештено на Дунаву.

У припреми за наредну годину, Нови Сад је отворио неколико нових места које треба посетити – некадашњу фабрику тестенина и постројење за фарбање свиле, а ту је и замак из 1890-их који је претворен у савремени простор где ће бити одржавани догађаји и изложбе током године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се