Читај ми!

Рено обележава 60. рођендан популарне „четворке“ летећом верзијом

У склопу обележавања 60. рођендана модела „рено 4“ у компанији су представили велико изненађење – летећу верзију овог популарног аутомобила.

Аутомобил „рено 4Л“ је био један од најуспешнијих производа компаније „Рено“ са преко осам милиона примерака произведених од 1961. до 1992. године, укључујући и онај који је урађен за папу.

Како би прославили 60. годишњицу овог модела, „Рено“ се удружио са дизајнерском фирмом „Арсенал“ (The Arsenale) како би створио визију будућности 4Л. Сада је то квадрокоптер који носи име „Ер 4“.

Реноов квадрокоптер „рено ер 4“, како наводе у компанији, „је симбол независности и слободе, настао из спознаје да се саобраћај усложњава, а да је небо изнад нас једини излаз“.

Аутомобил је у потпуности направљен од карбонских влакана, али је задржао исти дизајн. Додатно је ојачан због новог концепта кретања. Покреће га батерија од 22.000 mAh која напаја четири пропелера који стварају укупно 380 килограма потиска.

Максимална брзина полетања износи 14 метара у секунди, али је због безбедности ограничена на четири, док највећа брзина лета износи 26 метара у секунди.

Летећи „рено 4 Л“ може достићи висину од 700 метара, максимални угао је 70 степени, а брзина слетања је три метра у секунди.

Ускоро ће се појавити и копнена верзија „реноа 4Л" и то као електрични аутомобил.

број коментара 0 Пошаљи коментар