Читај ми!

Смрт стрељањем због кријумчарења серије "Squid Game" у Северну Кореју

Човек који је у Северну Кореју прокријумчарио Нетфликсову серију "Squid Game" је наводно осуђен на смрт пошто су власти ухватиле групу средњошколаца како гледа снимак, преноси Радио слободна Азија (RFA).

Према Радију слободна Азија, како преноси Варајети, власти су откриле човека који је „Нетфликсову“ серију Squid Game прокријумчарио у Северну Кореју након што су ухватиле групу средњошколаца да је гледају.

У извештају се наводи да је серија прокријумчарена у земљу из Кине на УСБ флеш диску. Ова серија иначе није била доступна гледаоцима у Кини, али је и даље популарна захваљујући пиратским веб локацијама.

Наводно, кријумчар је осуђен на смрт стрељањем, док ученицима који су гледали серију прете строге затворске казне.

Радио Слободна Азија извештава да ће ученик који је купио диск добити казну доживотног затвора, док је шесторо других ученика осуђено на по пет година тешког рада. Наставници и школска управа су смењени, искључени из партије и прогнани на рад у удаљеним рудницима.

Иначе, у децембру 2020. године Северна Кореја је донела закон о „елиминацији реакционарне мисли и културе“, који забрањује уношење и ширење културног материјала попут филмова, представа, музике и књига у земљи. Намера ове одлуке је пре свега да се спречи ширење садржаја из Јужне Кореје и Сједињених Држава, а они за које се утврди да су дистрибуирали или конзумирали подлежу кажњавању.

Према бројним извештајима, у априлу ове године један човек је јавно погубљен због продаје дискова са јужнокорејским медијским садржајима.

Према „Нетфликсовом“ извештају о заради у трећем кварталу 2021. године Squid Game се по гледаности налази на првом месту у 94 земље и гледана је у 142 милиона домова широм света после само месец дана приказивања.

Током октобра серија је била доступна на око 60 пиратских стриминг сајтова у Кини, и амбасадор Јужне Кореје је затражио од Пекинга да преузме мере како би спречили илегално гледање.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво