Читај ми!

Катастрофално добро – прва интерактивна Кућа страве у Србији

Пандемија је унела страх у живот многих, али има и оних које страх покреће, па воле да гледају хорор филмове или се баве екстремним спортовима. За све њих је у Београду, инспирисана светским туристичким атракцијама, отворена прва интерактивна Кућа страве у Србији.

Занимљива, другачија, али и не тако пријатна врста забаве. Иако боравак у овом простору траје у просеку око пет минута, они који су унутра боравили, кажу да делује као вечност. Ипак, скоро сви изађу са осмехом.

На 430 квадрата направљено је, кажу, право уметничко дело. На њему су радили бројни уметници из различитих сфера како би посетиоцима пружили што веродостојнији осећај узбуђења, и омогућили да боље упознају себе и суоче се са властитим страховима. Тринаест соба, и само један излаз довољни су, кажу, да се доживи несвакидашње искуство.

„Тринаест је, кроз разне приче, специфичан број генерално. Тринаест соба је и у овој Кући страве и свака просторија има неку своју причу. Оне су осликане, оне имају неку своју звучну пројекцију и своје визуелне ефекте. Кућа страве има такође једну несвакидашњу драж, а то су живе особе, тј. наши глумци који дају један уникатни изглед“, објашњава Данијел Гајта.

А глумци су талентовани млади људи, којима ово, кажу, није посао, већ забава. Понекад се, ипак, догоде ситуације које нису нимало забавне.

„Памтићу свакако неколико ствари, али да узмемо овде на једној слици када се искаче на џамп-скер, један дечко је пао, и то јако висок, од скоро два метра, и сви смо мислили да је мртав“, наводи глумац Петар Пузовић.

Безбедност је, истичу, на првом месту. Простор је дизајниран за групу од шест људи по тури, али због ковид пандемије, тај број је смањен.

Овакав концепт забаве већ деценијама постоји у Америци, где је веома популарна. Ипак, не крију, требало је времена да се овакво нешто прихвати и у нашој земљи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво