Читај ми!

Зашто би Адолфу Хитлеру био потребан Зелени сертификат

Више кодова, који се користе за израду европског Зеленог сертификата је украдено, а међу њима има и оних који гласе на име Адолфа Хитлера.

Украдени кодови користе се у изради фалсификованих сертификата који се нуде преко интернета.

Два Зелена сертификата издата на име Адолфа Хитлера, такође круже мрежама. Како преносе италијански портали, реч је о два документа на име Адолфа Хитлера, један са датумом рођења 1900. и други 1930.

Оба документа имају важеће QR кодове, за које се спекулише да је украдени у Пољској.

Број укупно украдених кодова још није познат, а према званичним информацијама, још није тачно утврђено у којој су држави украдени.

Истрага је у току, а низ састанака званичника је одржано на више европских нивоа.

Анса је пренела да је утврђено да се крађа није догодила у Италији и да је одлучено да ће сви сертификати реализовани помоћу кодова који су на листи украдених - бити поништени.

Сајбер-криминалац је направио овај QР код као доказ да може да направи валидне приступне пропуснице под било којим именом, преноси портал Nieуws

И Холандско министарство здравља покушава да открије како су настали лажни кодови.

Могући су различити сценарији, укључујући и да кривац ради за здравствену службу у Пољској или Француској. Али, како наводи RTL, Министарство је углавном забринуто да су украдени тајни кључеви француског и пољског QR кода. 

РТЛ је контактирао особу која је направила Хитлеров QR код преко форума на којем нуде своје услуге. Рекли су  да могу да направе QR код за било које име, уз наплату 300 евра за ову услугу.

Ове пропуснице, које показују да сте вакцинисани против ковида-19, опорављени од инфекције или да сте негативни на коронавирус у протекла 24 сата, потребни су за приступ угоститељским објектима, установама културе и другим догађајимаа широм Европе.

Иначе у Италији Зелени пасош је од 15. октобра потребан и за приступ радном месту.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво