Читај ми!

Потрошио скоро 60.000 долара ковид-помоћи и купио Покемон картицу

Мушкарац из Џорџије је оптужен за превару након што је наводно искористио више од две трећине средстава за помоћ у борби против ковида 19, да плати једну Покемон картицу.

Прошле године 14. јула, Винат Одомсин, из Даблина, поднео је (лажни) захтев за зајам у случају економских проблема, а за помоћ „у покривању трошкова за плате, закупнине/хипотеке, комуналија и других текућих пословних трошкова", кажу тужиоци.

У пријави, Одомсин је тврдио да води посао са десет запослених са годишњим приходом од 235.000 долара. Федерални документи о наплати, међутим, нису показали истинитост тих тврдњи.

Конгрес је у марту 2020. усвојио Закон о помоћи и економској безбедности у вези са коронавирусом, којим би се повећала квалификованост малих предузећа за примање федералне помоћи током пандемије.

У августу 2020, Удружење малих предузећа одобрило је Одомсину зајам од 85.000 долара. Према документима, искористио је 57.789 долара од кредита за куповину Покемон картице у јануару ове године.

Врста картице није откривена. Одређене врсте су врло ретке и често „холографске", а могу „папрено" да коштају.

Јапански Pokemon Promo Tropical Mega Battle Tropical Wind из 1999. продат је за 65.100 долара у октобру 2020. Екстремно ретке картице, као што је Pikachu Illustrator, продају се за скоро 200.000 долара.

Одомсин се сада суочава са казном затвора у трајању до 20 година, и новчаном казном од 250.000 долара.

Бари Пашал, портпарол канцеларије америчког тужиоца у јужном округу Џорџије, изјавио је у недељу да тужиоци неће коментарисати случај ван постојеће јавне евиденције.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи