Читај ми!

Перформанс у доњем вешу у центру Рима – неми протест бивших стјуардеса „Ал Италије"

Неколико десетина стјуардеса, које су радиле за италијанску авио-компанију „Ал Италија“ пре него што је угашена, скинуле су своје униформе и изуле се у центру Рима, изражавајући протест због губитка посла.

Бивше стјуардесе „Ал Италије" окупиле су се у среду на Капитолу, једном од славних седам брежуљака Рима, обучене у униформе које су носиле док су биле запослене.

Оне су потом синхронизовано, стојећи у колонама, уз кореографију почеле да скидају део по део униформе, све док нису остале у доњем вешу и ципелама.

Затим су изуле и своје ципеле на штиклу, које су обавезне за стјуардесе широм света иако имају веома лош утицај на здравље. 

Крај перформанса обележило је хватање у круг, али и сузе стјуардеса. Грађани који су их посматрали пружили су им подршку снажним аплаузом.

Овим перформансом бивше стјуардесе желеле су да поруче да се противе новонасталој ситуацији.

Иначе, многи бивши радници „Ал Италије" су отпуштени или су морали да потпишу уговоре са новооснованом компанијом "Ита ервејз" под условима који су, како тврде, лоши по запослене.

„Ал Италија" је недавно угашена због бројних финансијских проблема који су се годинама нагомилавали, а за које власти никако нису нашле решење. 

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво