Читај ми!

Кућица на дрвету, дечачки сан Јована Цвијића

Нема ко није чуо за чувену кућицу на стени код Бајине Баште. Екипа РТС-а је успела да завири у кућицу у крошњама дуда, коју је на обали Дрине направио један Лозничанин.

Дрину лети воле сви, али у хладним данима овде се могу затећи само ретки.

„Дрина има своју лепоту и у лето, и зими, и на пролеће, и у јесен. Она је увек лепа. Њу можете препознати ако је сликано овде, у Љубовији или у Бајиној Башти. Она има своју лепоту и драж. Препознатљива је по тој својој зеленој боји“, тврди Фадил Хаџи Ефендић.

„Дрина је смисао живота нас који живимо овде. Волимо јер је чиста, лепа, добра за купање, уживање, пецање. То је све оно због чега нас она привлачи ка себи“, напомиње Боро Миленковић.

А на самој обали Дрине један мештанин остварио је дечачки сан. У крошњи три дуда направио је своју дрвену кућицу из снова. Додуше тешку скоро три тоне. А изгледа да није случајно што носи име чувеног великана Јована Цвијића, који је такође из овог краја.

„Зовем се Јован Цвијић. Деца су ми ишла у школу 'Јована Цвијића'. Живим на Тргу Јована Цвијића. Једино сам промашио улицу. Улица је Вука Караџића“, каже власник чувене „Кућице на дрвету“.

Све елементе направио је у својој радионици, а затим их склопио.

„Ово је све моја идеја. Све сам сам направио. Пратио сам оне серијале што су ишли на Ерт планети. Одатле сам преузео неке детаље, у смислу како се качи на дрво, да се не оштети дрво", објашњава Цвијић.

Јованова идеја је била да ово буде место за породицу и пријатеље. Међутим прича се брзо прочула, па свакодневно добија позиве са свих страна, од људи који желе да се увере да ова кућица заиста постоји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво