Читај ми!

Нико никада није урадио ништа слично – Италијан летео авионом кроз два тунела!

Оно што би многи помислили да је лудост, за Италијана Дарија Косту био је изазов. Срећом по њега, успео је и постао Гинисов рекордер. У противном, вероватно не би био жив.

Нико никада није пролетео кроз тунел у авиону све док Коста није то урадио. Да изазов буде већи, пролетео је кроз два тунела брзином од 245 километара на час!

Коста, који је професионални тркачки пилот, упалио је свој специјално модификовани авион у суботу у рану зору у једном од два тунела Каталка на турском северном ауто-путу Мармара, преноси „Ред бул“.

Са више од две деценије летачког искуства и бројних достигнућа у кокпиту, 41-годишњи Италијан има више од 5.000 сати у ваздуху, од чега половину радећи разне акробатске маневре.

Окружен бетонским зидовима, Коста је полетео у пригушеном осветљењу у 6.43 часова по локалном времену, када му је сунце било иза леђа како би имао савршене амбиенталне услове.

Чињеница да је био ограничен простором одозго и са страна, Италијан је морао да држи авион тик изнад асфалта истовремено стабилно летећи и не скрећући нимало, јер су зидови од крила били удаљени тек четири метра.

Промене у струјању ваздуха заједно са веома осетљивим управљачким контролама летелице захтевале су од Косте реакције брже од 250 милисекунди и фине милиметарске покрете руку током читавог лета.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи