Читај ми!

Откуд камера у хотелској соби, и како је „провалити“

Бивши хакер открио је како се могу уочити скривене камере у хотелским собама и другој врсти смештаја.

Познато је да људи у бројним ситуацијама, из разних разлога одлуче да сакрију камеру у неке предмете, као што су дечја кутија за ужину, лутка, лустер...

Ипак, камере, и то оне баш малих димензија, могу бити сакривене у објектима за смештај туриста, путника или других гостију, као што су пансиони, хотели, хостели...

У једном од најгледанијих видео-клипова на друштвеним мрежама, некадашњи хакер Маркус Хочкинс објаснио је како се управо таква камера може открити.

„Прва ствар коју ћете желети да потражите, када уђете у собу, су уређаји који су постављени тамо одакле је најбољи поглед за гада који жели да вас посматра. То на пример може бити пожарни аларм постављен тачно изнад кревета", објаснио је Хочкинс.

„Један од начина да утврдите да ли је уређај на који сумњате - збиља камера, је да га осветлите јаким светлом. За то можете користити светло са мобилног телефона. Ако уперите светло лампе у предмет за који мислите да је камера - добиће карактеристичан плави одсјај", саветује Хочкинс.

Додаје да камере могу бити сакривене у будилнику, огледалу, зиду, пошто су толико мале да, како наводи, могу бити скоро невидљиве.

Савети бившег хакера забринули су пратиоце на мрежама, па су се већ појавили коментари о томе да „су откључана врата новог страха", али и питања у вези са намерама и циљевима оних који камере и постављају тамо „где им није место".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи