Читај ми!

Кинески тајкун гради палату од 600 милиона евра усред Лондона: Не можемо да га спречимо

Милијардер Ченг Чунгћи добио је зелено светло за градњу огромне осмоспратне „палате“ која гледа на Хајд парк.

Кинески грађевински тајкун преуредиће некретнину на адреси 2-8А Рутланд гејт у Најтсбриџу у пространу палату од 5.782 квадратна метра.

Стручњаци истичу да би то могла да постане најскупља приватна стамбена некретнина у Британији, вредна 600 милиона евра кад буде завршена.

Чеунг је грађевину у центру Лондона, која је првобитно 1860-их изгађена као дом за четири породице, купио ове године за 240 милиона евра.

Претходни власник био је саудијски принц Султан бин Абдулазиз, који је преминуо 2011. године, а који ју је преуредио у резиденцију са 45 соба.

Градски савет Вестминистера одобрио је кинеском тајкуну захтев да делимично сруши, реконструише и преуреди фасаду и кров, као и да дода велику терасу на петом спрату.

Дозвола долази након што је савет усвојио забрану на градњу нових пространих вила већих од 150 квадрата у намери да се отвори више простора за градњу објеката са приступачнијим ценама квадрата.

Локални савет каже да није могао да спречи пројекат Чеунга зато што је зграда и даље класификована као појединачни дом и по правилима планирања дозвољено је да буде преуређен или замењен.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 25. јул 2021, 00:59) - anonymous [нерегистровани]

Ah, ti Englezi

Pa ko bi bilo sta sprijecio za tolike novce, koliko dobija gradska uprava i drzava od tih 600 miliona, pola ili vise? Zanimljivo kako su im tajkuni iz Rusije, Kine i arapskog svijeta privlacni i interesantni, za razliku od politicara i naroda tih istih zemalja. Ima li kraja licimjerstvu zapada na celu sa Englezima?