Читај ми!

Недељу дана га нападао медвед у дивљини Аљаске, спасиоци једва видели СОС знак

Случај који звучи као радња неког трилера одиграо се на Аљасци. Припадници обалске страже спасли су човека који је недељу дана трпео нападе гризлија у својој забаченој колиби у дивљини без икакве могућности да контактира са спољним светом.

Недељу дана је трајала његова агонија, која се завршила када је изнад њега, пуком срећом, прелетео хеликоптер обалске страже и спазио натписе на крову колибе „СОС" и „Помозите ми".

Њујорк тајмс наводи да је човек који има око 60 година боравио сам у рударском кампу, удаљеном око 65 километара од забаченог градића Ноум. Медвед га је изненада напао и одвукао до реке.

Човек, који је био наоружан пиштољем, успео је да побегне и врати се у лимену кућицу, али је медвед долазио по њега и наредних дана.

„Рекао је да се медвед враћао и да због тога данима није спавао“, испричао је поручник обалске страже Џеред Карбаџал, један од пилота хеликоптера.

Обалска стража га је пуком случајношћу спазила, јер је хеликоптер променио курс како би избегао облаке. Тада су спазили натписе на лименој кућици и човека који маше белом заставом.  

број коментара 0 Пошаљи коментар