Читај ми!

Које су најсрећније државе света

Скандинавија је и даље најсрећније место на свету јер, према најновијем Светском извештају о срећи, три скандинавске земље држе прва три места.

Упркос пандемији, распрострањеност среће у прошлој години није се битно променила у односу на претходне. Према резултатима традиционалне анкете агенције „Галуп“, комбиноване са показатељима развоја, прва три места на листи најсрећнијих земаља света заузимају Финска, Исланд и Данска. Финска је добила оцену 7,89 у распону од нула до десет.

Анкета је рађена у пролеће 2020, након што је свет захватила епидемија коронaвируса.

Швајцарска је за два места поправила свој резултат у односу на 2019. годину и избила на четврто место. У првих десет следе: Холандија, Шведска, Немачка, Норвешка, Нови Зеланд и Аустрија.

Занимљиво је да је Немачка за десет места поправила своју позицију у односу на претходни извештај. 

Од земаља ван европског континента само се Нови Зеланд угурао у првих 10, док је Канада спала на петнаесту позицију. Сједињене Америчке Државе су се са 19. попеле на 14. место.

У Азији је најбоље котиран Тајван, на 19. месту, а у Африци Нигерија, на 59.

Србија је на 42. месту са оценом 6, а од земаља бивше Југославије, најбоље стоји Хрватска – на 23. месту, са оценом 6,51 и Словенија – на 26. месту са 6,46.

Извештај засебно третира Косово, а јужна српска покрајина налази се на 31. месту.

 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се