Читај ми!

Вајсрој Копаоник, хотел у коме се брзо спријатељите с луксузом

Први хотел америчког ланца Вајсрој у Европи отворен је на Копаонику. Објекат, који ће због близине стазама и жичарама одговарати скијашима, први је са пет звездица у највећем скијашком центру у Србији. Имали смо прилику да међу првима обиђемо најлуксузнији хотел на Копаонику.

Хотел Вајсрој, иако окружен бројним хотелима у центру Копаоника, одмах вам привуче пажњу.

Издваја се изгледом, комбинацијом дрвета и камена која се природно уклапа у планину. И тај утисак се појачава када крочите у хол хотела, сведених и топлих боја, али богат детаљима који не оптерећују. За некога коме је модерни хотелски минимализам превише, ово је права мера.

Из те прве тачке на коју крочите Вајсрој вам објашњава ко је и шта је. Пружа се поглед ка стазама и жичарама у Долини спортова, какав ће већина гостију имати у својим собама. Ово је скијашки хотел, пре свега. И хотел који вас гура ка копаоничкој природи, довољно дивљој и јакој да је ни снажан прилив туриста не угрожава превише.

Копаоник је озбиљна планина, прелепа и ћудљива, неприпитомљена, а Вајсрој је осмишљен тако да вам то саопштава у сваком тренутку.

Не само својим дизајном, чију функционалност гост открива постепено, већ пре свега особљем за који овде кажу да је "софтвер" хотела, ако се "хардвером" назове ова нова и модерна зграда.

Менаџмент Вајсроја каже да ниједан њихов хотел у свету није исти, типичан, па такву индивидуалност захтевају и од запослених који су пре отварања хотела прошли вишемесечне обуке.

Коктел поводом свечаног отварања хотела приређен је у Пик бару, који се налази на најнижем нивоу хотела, што омогућава улазак у кафић право са стазе, чак и онима који нису гости хотела.

Свечано послужење на коктелу и ручку за званице није било тек да се нешто презалогаји већ да се пошаље још једна порука: да ће се кулинарски Вајсрој Копаоник радо позивати на локалну традицију.

Тако смо на менију имали потаж од локално браних печурака, а за десерт тарт са копаоничким боровницама. Домаћини нису пропустили да нагласе да је брање и једног и другог организована активност за госте хотела, којима се од тог "улова" после прави ручак или вечера, ако то пожеле. Нисам чуо за сличан пример, свакако не на Копаонику.

Кувар, Британац, зато је имао додатну прилику да се истакне код главног јела, у мом случају био је то лосос гравлакс са пиреом од јабука, којем се мења укус док га жваћете. Не знам како се то постиже, али знам да то искуство желим да поновим, што пре.

Спа-центар, осим џакузија, хамама, соба за масажу и сауна, садржи и криосауну, у којој гости могу да се расхладе на ниским температурама. Из управе истичу да је за коришћење спа-центра потребно унапред заказати термин, што ће допринети опуштању гостију који избегавају гужву.

Хотел има 119 соба и апартмана површине од 35 до 70 квадрата, као и аутентични председнички апартман од 180 квадратних метара, са две спаваће собе, приватном кухињом, трпезаријом и посебним лифтом.

Интересантан је "Family Suite" који је намењен за боравак четворочлане породице. Осим две спаваће собе са засебним купатилима, апартмана, доступна је и дневна соба са малом кухињом.

Менаџмент хотела нагласио је да сваки гост у хотелу има председнички третман, барем када спава, јер су сви кревети у хотелу истог квалитета као они у председничком апартману.

Вајсрој Копаоник је први хотел те групације у Европи. Током следеће године очекује се отварање хотела на португалском приморју, а на питање планира ли се још неки хотел у Србији, из управе нису дали прецизан одговор, али су навели да би друга локација у нашој земљи могла да буде Београд, како би се сезона употпунила.

Први хотел са пет звездица на Копаонику несумњиво ће појачати понуду највећег ски-центра у Србији, али ће ван скијашке сезоне власници морати да се потруде да привуку госте. То је и најављено током конференције за медије – истакли су да ће у сарадњи са другим хотелима на Копаонику покушати да организују музичке фестивале и друге манифестације које би учиниле да се сезона на Копаонику практично не прекида.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво