Читај ми!

На Олимпијским играма ће делити бесплатне кондоме, али само „за понети“ и то – ван Јапана

Спортистима који иду у Токио на Олимпијске игре поручено је да не користе бесплатне кондоме које ће добити од организатора, како би се ограничили физички контакти.

Традиција дељења кондома са циљем подизања свести о ХИВ-у и сиди почела је од Игара у Сеулу 1988. године, а Међународни олимпијски комитет је затражио да се та пракса настави у Токију, упркос пандемији. 

Ове године планирано је да се подели 160.000 презерватива, али је спортистима поручено да обрате пажњу на физичко дистанцирање и да избегавају физички контакт кад год је то могуће. 

„Кондоми који ће се делити нису предвиђени за употребу у Олимпијском селу“, поручили су из организационог одбора за АФП.

Уместо тога „спортисти би требало да их понесу у матичне земље, и да тако помогну и подрже кампању за подизање свести и сиди“, додали су у Одбору.

Компаније које производе кондоме као што је „Сагами рабер“ надале су се доброј заради продајом кондома са олимпијским дизајном страним туристима.

Али ограничења у вези са путовањима и строга правила која су поставили организатори, због мера заштите од коронавируса, омела су их у тој намери. Међу мерама су и карантин и свакодневна тестирања.

Објављено је и да Влада Јапана може применити додатна ограничења за учеснике игара из одређених земаља, а такмичарима је предочено да је могућа и дисквалификација у случају да не поштују правила која се односе на ношење заштитне маске, редовно тестирање, непоштовање држања дистанце...

Међу санкцијама са којима би се прекршиоци могли суочити су и новчане казне, али и трајно искључење са Игара.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво