Читај ми!

Јаша Томић као студио за стотину фотографа из целе Србије

Током пролећа и лета многа села постају уметничке колоније. Већ четврти пут село Јаша Томић домаћин је онима који се баве уметничком фотографијом. Изложба радова планирана је за јесен.

Препознатљиви равничарски пејзажи, природа, сакрални и јавни објекти, практично цело село Јаша Томић било је уметнички студио за потребе фото-сафарија који је окупио близу стотину мајстора објектива и аматера фотографије из свих крајева Србије.

Погранично банатско село Јаша Томић, смештено уз реку Тамиш, четврти пут организује ову специфичну радионицу фотографије, једну од свега десет оваквих манифестација и окупљања у нашој земљи.

„Лепо дружење и све у свему целокупан догађај је за мене, верујем и за све остале присутне, као и за претпостављам село и општину изузетан догађај који треба да траје", рекао је Јан Вало из Новог Сада.

„То је јако занимљиво да сто објектива, сто фотографија, сто различитих фотографија на једну тему, и то даје драж, то даје и неку снагу чак и наравно изазов за све остале фотографе", сматра Александар Младеновски из организационог одбора манифестације.

Оваква снимања и практичне радионице фотографије јединствена су прилика да аматери што би жаргонски рекли „краду тајне заната" доајена и мајстора објектива.

Терен, услови, мотиви, опрема су исти, али - финесе, извежбано око сниматеља и прави тренутак за фотографију, чине сваку слику особеном.

„Учење је целог живота, значи то је вечита инспирација. Када би престали да учимо онда би уметност престала да постоји, јер онда би креативност изумрла потпуно", каже Јелица Милентијевић из Београда.

„Најбитније је да млади уче, што они и хоће. Мислим нема их превелики број, више има нас старијих али је то врло позитивна ствар наравно", каже Драган Лелеш из Зрењанина.

Радови настали на четвртом фото-сафарију у селу Јаша Томић биће представљени на посебној изложби у септембру.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво