Читај ми!

Укуси вина и туризам у војвођанској равници

Гледаоци РТС-а недавно су откривали тајне винове лозе гледајући истоимену телевизијску серију, посвећену дешавањима у виноградима и винаријама северне и Источне Србије.

Позната палићка винарија послужила је као сценографија за популарну ТВ серију "Тајне винове лозе", а сада у својој правој улози -дочарава тајне аутохтононих винских сорти са севера Бачке, првим гостима са севера старог континента. Први страни туристи после једногодишње паузе стигли су из Москве - вакцинисани љубитељи добре хране и вина.

"Јако лепа и пријатна земља која се другарски односи према Русима. Јако укусна храна! Ми ћемо препоручивати Србију као винску и лепу земљу и сигурни смо да ће Руси долазити. Била сам у многим земљама, посетила сам различите винарије и фасцинирана сам квалитетом српских вина", истакли су туристи из Русије.

После посете фрушкогорском виногорју, руски туристи су се уверили да палићка вина, по квалитету не заостају за најбољим европским винима, а ни гостољубља не мањка.

"Ми смо послужили четири различита јела, наравно изабрали смо вино које се уз то слаже. Тако да су пробали пино бланк, розе и два црвена вина", истакла је Драгана Васиљевић из винарије "Звонко Богдан", на Палићу.

Посету туриста из Москве подржао је Покрајински секретаријат за привреду и туризам да би се богатство гастрономије и винарства Војводине што боље представило као јединствен бренд.

„Ово јесте прави пут да прво градимо бренд српског вина, друго да градимо аутентичне сорте. Онда можемо да говоримо и о извозу великих количина квалитетног вина из Србије на тржиште Руске федерације", рекао је Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам.

Руски љубитељи добре винске капљице наставиће са дегустационим авантурама наредних дана у винаријама Источне и Западне Србије.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара