Читај ми!

Милионери протестовали испред Безосове куће: Опорезујте нас више!

Група милионера изашла је на улице Њујорка и Вашингтона и протестовала тражећи да богаташи, у које и сами спадају, почну да плаћају више пореза.

Демонстрације су одржали испред кућа најбогатијег човека на свету и директора „Амазона“ Џефа Безоса у Њујорку и Вашингтону.

Организација „Патриотски милионери“, која окупља богате појединце, тражи да се усвоје прогресивне промене у опорезивању и да имућнији грађани плаћају више пореза.

Група такође подржава план председника Бајдена да подигне порезе за корпорације и Американце који зарађују више од 400.000 долара годишње. Подизање пореза треба да у великој мери покрије председников предлог улагања два билиона долара у инфраструктуру и 1,8 билиона долара у план помоћи породицама.

„Патриотски милионери“, чији чланови зарађују више од милион долара годишње а вредност  имовине премашује 5 милиона долара, окупили су се испред кућа најбогатијег човека.

„Са оваквим системом долазимо до тога да постоји неколицина богатих и велики број сиромашних, и то не функционише. То није одржива ситуација за друштво“, каже за Гардијан Морис Перл, председавајући „Патриотских милионера“.

Иако је Безос начелно рекао да подржава подизање пореза за корпорације, „Амазон“ је прошле године у фебруару платио тек 9,4 одсто пореза на приход, мање од половине законски предвиђеног пореза од 21 одсто.

Према плану Бајденове администрације, корпоративна пореска такса требало би да буде подигнута са 21 на 28 одсто. Током председничког мандата Доналда Трампа, Конгрес је 2017. године смањио годишњу пореску стопу на приход корпорација са 35 на 21 одсто.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара