Читај ми!

Милионери протестовали испред Безосове куће: Опорезујте нас више!

Група милионера изашла је на улице Њујорка и Вашингтона и протестовала тражећи да богаташи, у које и сами спадају, почну да плаћају више пореза.

Демонстрације су одржали испред кућа најбогатијег човека на свету и директора „Амазона“ Џефа Безоса у Њујорку и Вашингтону.

Организација „Патриотски милионери“, која окупља богате појединце, тражи да се усвоје прогресивне промене у опорезивању и да имућнији грађани плаћају више пореза.

Група такође подржава план председника Бајдена да подигне порезе за корпорације и Американце који зарађују више од 400.000 долара годишње. Подизање пореза треба да у великој мери покрије председников предлог улагања два билиона долара у инфраструктуру и 1,8 билиона долара у план помоћи породицама.

„Патриотски милионери“, чији чланови зарађују више од милион долара годишње а вредност  имовине премашује 5 милиона долара, окупили су се испред кућа најбогатијег човека.

„Са оваквим системом долазимо до тога да постоји неколицина богатих и велики број сиромашних, и то не функционише. То није одржива ситуација за друштво“, каже за Гардијан Морис Перл, председавајући „Патриотских милионера“.

Иако је Безос начелно рекао да подржава подизање пореза за корпорације, „Амазон“ је прошле године у фебруару платио тек 9,4 одсто пореза на приход, мање од половине законски предвиђеног пореза од 21 одсто.

Према плану Бајденове администрације, корпоративна пореска такса требало би да буде подигнута са 21 на 28 одсто. Током председничког мандата Доналда Трампа, Конгрес је 2017. године смањио годишњу пореску стопу на приход корпорација са 35 на 21 одсто.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 18. мај 2021, 19:26) - anonymous [нерегистровани]

Jel ovo nešto iz Top Liste Nadrealista?

Zvuči mi kao skeč stare sarajliske ekipe humorista.

(уторак, 18. мај 2021, 12:07) - Petar [нерегистровани]

X

To ce sada da stimuliše sirotinju širom sveta da nagrnu u Ameriku da se nakace na socijalnu pomoć.