Читај ми!

За обданишта Србије – бициклом из Фиренце у Београд

Од Фиренце до Београда, један Италијан решио је да бициклом за осам дана пређе 1.200 километара, и то у добротворне сврхе – за изградњу два обданишта у Србији.

Волфанго Пођи неко време живео је у Београду. Подржава фондацију „Новак Ђоковић" која сакупља средства за изградњу два обданишта, и кренуо је за главни град Србије у петак из Фиренце, града у коме живи.

У Београд, град који сматра другом кућом, стиже 22. маја. 

„Кренуо сам у петак 14. маја из Фиренце, моја прва тачка је била Болоња, затим Венеција и Трст. Преко Словеније и Хрватске, након пи-си-ар теста у четвртак стижем у Вајску, место у коме Фондација 'Новак Ђоковић' жели да изгради обданиште, а моје одредиште је Београд где стижем 22. маја", рекао је Пођи.

Италијански медији ових дана пишу о његовом подухвату и чињеници да је у ово тешко време пандемије ујединио две земље, спорт и солидарност.

Ово није први пут да Волфанго учествује у пројектима који за циљ имају помагање другима али је први пут да то ради за Србију за коју је посебно везан.

„Наишао сам на изузетно велику подршку, од људи који су ми помогли да организујем све ово јер све ово није лако, није тек тако – крени и иди! Имам подршку пријатеља и породице, али и институција и италијанских медија који су се заинтересовали за овај пројекат. Овог пута сам желео да урадим нешто за Србију, земљу која ме је усвојила да тако кажем, моја супруга је Српкиња, моја деца су пола Срби, пола Италијани. И ја се исто тако осећам, живео сам у Београду и причам српски", додао је Пођи.

Волфанго на српском позива грађане Србије да учествују у прикупљању новца, и прославе са њим крај пута од Фиренце до Београда:

„Ја сам Волфанго, возим се бициклом из Фиренце до Београда, мој пројекат се зове Biking with the wolf. Tо је пројекат који сам смислио зато што пуно волим Србију, пуно волим народ Србије зато што сам тамо живео и осећам се полa Србином. Ја ћу да дођем у Београд 22. маја и надам се да ћу да се видим са доста људи у Београду, да можемо да се упознамо и да славимо."

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво