Читај ми!

Затвор због варања у сврху добијања бесплатне пилетине

Пет кинеских студената завршило је у затвору након што је један од њих искористио грешку у онлајн систему за наручивање ланца КФЦ. На тај начин, дошли су до огромне количине бесплатне пилетине коју су потом препродавали.

Двадесетпетогодишњи студент по имену Ксу, преварио је КФЦ за храну у вредности од око 6.500 фунти.

Бесплатну храну добијао је током шест месеци, након што је открио грешку у мобилној апликацији 2018. године. 

Тајну поделио са четворицом својих пријатеља, па су, на крају, њих петорица одговорни за превару у вредности од чак 15.500 фунти, преноси портал thepapaer.cn.

Ксу је добио казну затвора у трајању од две године и шест месеци уз новчану казну од 700 фунти. Његови саучесници кажњени су затвором у трајању од 13 месеци до две године.

Грешку у систему Ксу је открио када је сазнао да може да купује храну помоћу ваучера из телефонске апликације КФЦ-а, и да повраћај купона добија помоћу апликације WeChat.

Недуго пошто је Ксу почео да добија бесплатну пилетину од КФЦ-а, поделио је шему за превару са својим пријатељима.

Такође је почео и да препродаје храну својим пријатељима по нижој цени и остварио одређену зараду.

Њих петорица су на крају ухапшени, а Ксу се изјаснио кривим.

Инцидент је постао актуелна тема расправе на кинеским друштвеним мрежама, а неки корисници су рекли да је казна оштра, док други сматрају да су криви - одговорни за грешке у апликацији и и систему поручивања.

Суд је међутим пресудио да су њих петорица починила превару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи