Читај ми!

Дивља свиња у шетњи центром Солуна

На централним градским улицама Солуна, данас се нашао један дивљи вепар. Несвакидашњи пролазник снимљен је како се шета Аристотеловим тргом.

Дивљи вепар се највероватније из оближње шуме упутио ка Солуну у потрази за храном. Становници грчког града видели су га како лута улицама, јавља портал Грик рипортер.

На територији целе Грчке могу се наћи дивље свиње, али су углавном настањене у шумама одакле не излазе, поготово до централних тргова већих градова.

Према речима Кристоса Влахоса, професору Школе за пољопривреду, шумарство и природно окружење при Универзитету Аристотел, највећој образовној институцији у граду, дивље свиње су уобичајена претња широм Европе.

Срећом, Влахос је уверио становнике Солуна да нису у опасности.

„Грађани неће имати проблема уколико се не изазове паника или ако се женка не осети угроженим током дојења. Ни под којим околностима становници не би смели да покушају да нахране дивљу свињу, чак и ако делује смирено“, објаснио је професор Влахос.

Такође, како је нагласио, власници паса морају бити опрезни јер се дивље свиње могу осећати угрожено (од паса) и напасти.

Грчки пољопривредници позивају на мере за смањење популације дивљих свиња јер ова животиња немилице уништава усеве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи