Читај ми!

Уместо очекиваних седморки, Малијка родила девет беба

Двадесетпетогодишња Халима Цисе из Малија на свет је донела девет беба, две више него што су лекари открили у њеној материци, и тако се придружила малобројном друштву мајки које су родиле деветорке.

Према ултразвучним прегледима које је Халима Цисе обавила у клиникама у Мароку и Малију, носила је седморке, али се испоставило да су лекарима промакле још две бебе.

Пет девојчица и четири дечака рођени су царским резом у клиници у Мароку, саопштили су из Министарства здравља ове земље, како преноси Гардијан.

Халимина трудноћа је привукла пажњу чак и владе ове западноафричке државе. Када су лекари у марту рекли да ће родити седморке и да јој је потребна посебна нега, вршилац дужности председника Малија, Бах Ндав је наредио да је пошаљу у Мароко, где је и обављен порођај.

„Мајка и бебе су за сада добро“, саопштила је агенцији Франс прес министарка здравља Малија, Фанта Сиби, и додала да је информацију добила од малијског лекара који је је пратио Халиму у Мароко.

Мајка и њених девет беба би требало за неколико недеља да се врате кући.

Портпарол мароканског министарства здравља, Рашид Кудари, наглашава да не постоје забележени подаци да су у мароканским болницама до сада рођене деветорке.

Према извештајима локалних медија, лекари су били забринути за Халимино здравље, као и шансе да све бебе преживе. Деветорке су јако ретке, а медицинске компликације код вишеструких трудноћа су веома честе и подразумевају да неке од беба не успеју да преживе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво