Читај ми!

И даље прима плату а на послу се није појавио 15 година

Запосленом у болници у калабријском граду Катанцаро и даље се редовно исплаћује плата иако се на радном месту последњи пут појавио 2005. године.

Италијанска штампа радника описује као „краља одсутних“ јер је оборио национални рекорд наводно избегавајући рад током пуних 15 година, преноси Гардијан.

Полиција каже да је запосленом у болници месечна зарада редовно исплаћивана и да је износ његових незарађених плата нарастао до суме од 538.000 евра.

Нерадник-рекордер на посао у болници у граду Катанцаро, у Калабрији, последњи пут је отишао 2005. године.

Мушкарац који сада има 67 година, суочава се са оптужбама за злоупотребу службеног положаја, фалсификовање и тешко изнуђивање.

Шест менаџера болнице такође је обухваћено истрагом због сумње да су му омогућили да изостаје са посла, а да буде плаћен, што није незамислив случај у италијанском јавном сектору.

У истрази названој комично "Part Time", полиција је прикупила доказе из евиденције о присуству и платама, као и изјаве сведока од колега.

„Краљ одсутних“ је, наводно, 2005. године претио директорки болнице да би је спречио да поднесе дисциплинску пријаву због његовог изостанка са посла.

Директорка је убрзо отишла у пензију, а његово одсуство није се прекидало јер нови директор нити кадровска служба нису проверавали његов случај, наводи полиција.

Италијанска влада је 2016. године пооштрила закон против оних који често одсуствују са посла након што је у неколико полицијских истрага откривено да таквих у јавном сектору има много.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи