Читај ми!

Јапанска мошусна диња најбоље успева уз класичну музику и масажу

Током протеклих десет година, три малезијска фармера усавршавали су праву мешавину хранљивих састојака и посебан третман за успешно узгајање јапанских мошусних диња, једног од најскупљих плодова на свету.

Мошусне диње најбоље успевају у умереној клими, али су малезијски стручњаци успели да осмисле посебан начин узгајања по врућем, тропском времену.

После упорног експериментисања и испитивања, пољопривредници у Малезији коначно продају своје цењене луксузне плодове. Kажу, свака поједина јапанска диња безмало је попут уметничког дела.

Да би имале леп изглед и карактеристичну мрежу по кори, исхрана, заливање и ђубрење морају да буду врло доследни и прецизни.

Ма колико изгледало чудно, диње редовно добијају и својеврсну масажу меком крпом или рукавицом, што, тврде произвођачи, појачава њихов укус.

Такође, у пластеницима биљкама пуштају класичну музику, што како се верује, поспешује њихов раст.

Уочи прве званичну бербе, већ је продато 200 од 400 пажљиво одабраних мошусних диња. Продају се за 168 ринггита, односно нешто више од 40 америчких долара, што је отприлике трећина цене по којој се продају оне увезене из Јапана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво