Читај ми!

Јапанска мошусна диња најбоље успева уз класичну музику и масажу

Током протеклих десет година, три малезијска фармера усавршавали су праву мешавину хранљивих састојака и посебан третман за успешно узгајање јапанских мошусних диња, једног од најскупљих плодова на свету.

Мошусне диње најбоље успевају у умереној клими, али су малезијски стручњаци успели да осмисле посебан начин узгајања по врућем, тропском времену.

После упорног експериментисања и испитивања, пољопривредници у Малезији коначно продају своје цењене луксузне плодове. Kажу, свака поједина јапанска диња безмало је попут уметничког дела.

Да би имале леп изглед и карактеристичну мрежу по кори, исхрана, заливање и ђубрење морају да буду врло доследни и прецизни.

Ма колико изгледало чудно, диње редовно добијају и својеврсну масажу меком крпом или рукавицом, што, тврде произвођачи, појачава њихов укус.

Такође, у пластеницима биљкама пуштају класичну музику, што како се верује, поспешује њихов раст.

Уочи прве званичну бербе, већ је продато 200 од 400 пажљиво одабраних мошусних диња. Продају се за 168 ринггита, односно нешто више од 40 америчких долара, што је отприлике трећина цене по којој се продају оне увезене из Јапана.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 16. апр 2021, 19:51) - ,," [нерегистровани]

Здравље

За те паре им вероватно шаљу и упутства под којим углом се смеју сећи и колико сме да буде јачина осветљења у просторији.
Мада, највероватније их саветују да читав обред једења те мажене диње уживо пусте, па да сви знају чија их уста једу.
Све је у рејду.