Читај ми!

Шпански произвођач шаховских табли задовољно трља руке захваљујући серији „Дамин гамбит“

Власник шпанске компаније за производњу шаховских табли од пријатеља је сазнао зашто се број поруџбина и продаје удвостручио. У Нетфликсовој хит серији „Дамин гамбит“ протагонисти играју шах управо на таблама компаније „Речападос Ферер“.

Власник компаније „Речападос Ферер“, Давид Ферер открива да му је једног дана колега Мигел рекао да је Нетфликс објавио нову серију Дамин гамбит, и да је у трејлеру приметио шаховске табле њихове компаније. 

С обзиром на то да се шаховска табла ове компаније појављује у кључном тренутку серије, то није промакло многим гледаоцима који су пожелели да купе управо табле овог произвођача.

Компанија са седиштем у Ла Гариги, месту недалеко од Барселоне, удвостручила је број годишњих поруџбина са око 22.000 табле у 2020. на 45.000 за ову годину, а због великог интересовања купаца, све остале поруџбине су морали да одложе за 2022. годину.

„Поруџбине су се винуле у небо“, задовољно каже Давид Ферер, чији је деда основао фирму средином прошлог века.

У изјави за Ројтерс открио је да је табла која се појављује у финалу такмичења приказаног у серији постала једна од најтраженијих, али да је она за сада доступна само посредством једног немачког дистрибутера.

Али пошто је тражња повећана и пошто је шах постао популарнији него икада до сада, Ферер каже да ће почети да продају шаховске табле и преко других дистрибутера.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво