Читај ми!

Незадовољни сексуални радници у Холандији: И ми морамо да платимо кирију

Сексуални радници на улицама градова Холандије протестују због закључавања услед пандемије коронавируса, и траже право повратка на посао.

Мноштво демонстраната окупило се на улицама Хага с транспарентима, а испред парламента протестовали су против мера закључавања. 

Сексуална радница из Арнхема, која се представила као Мелиса, рекла је: „И ми морамо да плаћамо кирију као и свака друга особа која ради, па зашто онда сви могу да раде осим нас"?

Сексуални радници су незадовољни због тога што им је онемогућен рад, док је припадницима других професија, како наводе, које захтевају ближи контакт, попут фризера, радника у салонима лепоте и масерима, дозвољено да поново раде.

Мере закључавања, влада је пооштрила прошле недеље због тога што је број инфицираних коронавирусом недавно почео да расте.

Жена која се представља као Мојра, и која такође протестује и жели да поново ради, тврди да свој посао може да ради на већој удаљености од, рецимо фризера.

„Могу да пружам своје услуге клијентима из безбедне даљине и имам бичеве дуже од маказа за шишање шишки. Тако да ћу бити добро", рекла је Мојра.

На неким локацијама у Ротердаму, радници који раде у индустрији забаве из протеста време проводе на отвореном, за столовима кафића.

Запослени у кафићима и угоститељским објектима, такође незадовољство исказују тако што отварају своје терасе и држе јеловнике на столовима.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво