Читај ми!

Превеслала Атлантик - најмлађа жена у 21. години "победила" океан

Двадесетједногодишња наставница из Велике Британије, Џасмин Харисон, постала је најмлађа жена која је превеслала Атлантски океан, за 70 дана, три сата и 48 минута.

Џасмин Харисон, учитељица пливања, из северног Јоркшира, је најмлађа жена која је превеслала Атлантик, има само 21 годину. Ова млада жена ради и хонорарно као бармен. Своје путовање започела је у децембру 2020. године, кренула је из Ла Гомере на Канарским острвима. Требало јој је 70 дана, три сата и 48 минута да стигне до Антигве.

Њен долазак на Карибе дочекан је фанфарама, а на Фејсбуку, је снимак како прелази циљну линију. Док је прилазила циљу, Џасмин Харисон, усправила се у свом чамцу на весла и запалила бакље док је улазила у залив.

"Искуство је све што сам желела, а током пута највише ми је неостајала храна", нагласила је Џасмин, одговарајући на питања.

Истакла је да је путовање од 3.000 миља (4.828 км) сачињено од „добрих и лоших успомена",и да је ценила могућност бекства из нормалног живота.

„Не постоји ништа слично, када се бежи од свега - друштвених медија, лоших вести, буквално од свега", рекла је Џасмин Харисон.

Током пута преко Атлантика, њен чамац се преврнуо два пута, а повредила је и лакат.

Њен рекордни подвиг прикупио је више од 10.000 фунти у добротворне сврхе, а новац је отишао Фондацији „Blue Marine",која се бори против прекомерног риболова и организацији „Shelter Box", која пружа помоћ људима који су погођени природним катастрофама.

„Желим да инспиришем младе људе да изађу и ураде нешто, било да то мења свет или је само напуштање ваше зоне удобности", написала је Харисон у изјави на својој веб страници.

До сада је најмлађа женска веслачица која је прешла Атлантик била 22-годишња Кети Спотс из САД-а, која је превеслала Атлантски океан у периоду од 3. јануара и 14. марта 2010.године.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара