Читај ми!

Прерушиле се у старице како би примиле вакцину

Две средовечне жене на Флориди прерушиле су се у времешне старице како би добиле вакцину против ковида-19.

Жене, обе млађе од 45 година, „обукле су се као баке“ носећи шешире, рукавице и наочаре како би изгледале старије од 65 година, јер људи изнад те старосне границе имају приоритет за добијање вакцине.

Раул Пињо, директор здравственог одељења округа Оранџ, у којем се налази и главни град Орландо, рекао је да покушај обмане показује колико је велика потражња за вакцинама.

„Вакцина је тренутно најтраженија ствар и морамо да будемо опрезни“, рекао је Пињо.

Ипак, костими две жене изгледа да су већ једном упалили. Обе су код себе имале картице из Центра за превенцију и контролу болести које означавају да су већ примиле прву дозу.

Пињо је истакао да не зна како су успеле у томе први пут, али су у новом покушају ухваћене.

Особље је приметило да се дани рођења из њихових саобраћајних дозвола разликују од онога што су тврдиле, па су обе жене, старости 44 и 34 године, упућене на даљу проверу.

Овакви случајеви нису неуобичајени и многи покушавају да преваре систем и дођу до вакцине. Прошлог месеца богати пар Канађана је одлетео у забачени део земље и глумио да су припадници домородачког становништва, које је било у приоритетној групи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи