Читај ми!

Изгубљена голф лоптица астронаута Алана Шепарда пронађена на Месецу после 50 година

Упркос томе што је тврдио да је лоптица летела „миљама и миљама“ након што је ударио током мисије Аполо 14 на Месецу, дигитално рестауриране и обрађене фотографије откриле су да је лоптица летела мало мање од 40 метара.

Шестог фебруара 1971. године, командир мисије Аполо 14 ударио је две голф лоптице на површини Месеца, пре него што је посада кренула назад на Земљу.

Једна од лоптица завршила је у кратеру, али је друга летела „миљама и миљама“, барем према Шепардовом сведочанству.

Рестауриране фотографије места слетања мисије Аполо 14, међутим, причају другачију причу.

Заправо, прва лоптица завршила је мало више од 20 метара од места са којег је ударио, а друга је отишла петнаестак метара даље.

Једини снимак голф партије на Месецу прилично је лошег квалитета, али је Енди Саундерс, графички специјалиста, успео да мукотрпним радом скенира кадрове снимка у високој резолуцији.

Дигитално побољшани кадрови омогућили су му да пронађе другу лоптицу, која није летела „миљама и миљама“, већ завршила недалеко од места слетања.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара