Читај ми!

Аеродром за летеће аутомобиле гради се у Енглеској

Летећи аутомобили или ваздушна такси возила све су популарнија у свту, а заинтересованост је све већа за овај вид превоза путника и робе. Први аеродром за летеће аутомобиле прави се у Енглеској, у граду Ковентри и биће завршен до новембра 2021. године.

Велике компаније попут "Боинга" и "Поршеа", озбиљно размишљају о развоју ове врсте возила. У Енглеској је званично започета изградња прве луке за летеће аутомобиле. Британска компанија „Урбан-Ер Порт", удружила се са аутомобилским гигантом "Хјундаи Моторс", како би изградили модеран аеродром за летеће аутомобиле, који би требало да превозе људе и робу.

Циљ новог пројекта је развијање инфраструктуре за следећу генерацију електричних и аутономних ваздушних возила.

„Аутомобилима требају путеви, возовима пруге, авионима аеродроми, електричним летелицама са вертикалним полетањем и слетањем (еВТОЛ) потребне су „Урбан Ер Порт луке". Пре више од сто година обављен је први комерцијални лет који је креирао модернизацију повезаног света. "Урбан Ер Порт", ће унапредити повезаност наших градова, започети продуктивност и помоћи Великој Британији да преузме главну улогу у новој 'чистој' глобалној економији ", изјавио је Рики Садху, оснивач и директор "Урбан-Ер Порта".

Аеродром „Урбан Ер Порт", је за 60 одсто мањи у односу на традиционални хелиодром, а може се изградити за неколико дана, еколошки је прихватљив, јер нема емисију штетног зрачења.

Како најављују из компаније "Хјундаи", планирано је да се до 2028. године направи "еВТОЛ" возило.

Урбана-ваздушна лука изабрана је владиним програмом чији је циљ развој летења са нултом емисијом гасова. 

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи