Читај ми!

Голуб прешао 13.000 километара од САД до Аустралије, а сада хоће да га успавају

Тркачки голуб који је прешао 13.000 километара преко Тихог океана од САД до Аустралије сада ишчекује одлуку да ли ће бити успаван јер представља карантински ризик.

Кевин Сели Бирд пронашао је изнурену птицу у свом дворишту у Мелбурну, за коју се касније испоставило да је нестала са трке организоване 29. октобра у америчкој држави Орегон, преноси Гардијан.

Стручњаци сматрају да се птица, коју је Сели Бирд назвао Џо, сакрила на теретном броду и њиме прешла Тихи океан.

Сели Бирд каже да га је аустралијска Служба за карантин и инспекцију звала и тражила му да ухвати птицу, након што је њен долазак пренет у медијима.

„Кажу да је из Америке и да их брину птичје болести. Желели су да им помогнем. Искрено, не могу да га ухватим. Чим му мало приђем он се помери“, каже Сели Бирд.

Надлежни су рекли да ће ангажовати професионалног хватача птица.

У међувремену, удружење голубара из Оклахоме потврдило је да је Џо регистрован код власника птица из Монтгомерија у Алабами.

Аустралијске власти имају изузетно строга правила о доношењу неаутохтоних врста животиња и биљака у земљу.

Примера ради, 2015. године запретили су да ће успавати два јоркширска теријера Пистола и Буа, након што их је у земљу прокријумчарио холивудски пар Џони Деп и његова бивша супруга Амбер Херд.

Дато им је 50 часова да псе изнесу из земље или би их успавали.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи