Читај ми!

Можете ли решити ову загонетку коју је задала ЦИА само гледајући фотографију

Америчка Централна обавештајна агенција објавила је на свом налогу на „Твитеру" фотографију и позвала амбициозне агенте „да тестирају своје аналитичке способности“ и утврде у које доба дана је снимљена фотографија. Обавештајна служба је понудила три могућа одговора: 15:00, 11:00 или 07:00.

На фотографији коју је ЦИА понудудила на свом налогу на Твитеру, уз позив заинтересованима да се јаве кадровској служби, види се мирно и осунчано скијашко одмаралиште окружено снежним брдима и улицама на којима се креће један аутомобил.

Погледајте фотографију и покушајте да процените које је доба дана.

На овај позив одгоговорило је читаво мноштво неустрашивих детектива који су уз свој одговор давали и опширна образложења, објашњавајући до најситнијих детаља, почев од паркираних аутомобила, преко школског аутобуса до величине сенки.

Један о корисника тврди да с обзиром на то да на паркираним аутомобилима још увек има снега по хаубама, да су сенке издужене, да нема скијаша, на путу је само један аутомобил. Нема пешака. „Моја почетна претпоставка је била да је поноћ у једном од оних зимских центара где Сунце зими сија свакодневно“.

Други је пак, дошао до сасвим другачијег закључка. „Рекао бих да је седам сати ујутро, јер улице још нису очишћене од снега, а кад видим како изгледа околно дрвеће, сигуран сам да имају добро опремљену службу за уклањање снега. Верујем да би у неко друго доба дана путеви били чистији јер тенутно не пада снег“, закључује овај корисник.

Шта Ви мислите? Колико је сати. Погледајте који је понуђени одговор био најчешћи.

Да, тако је. Фотографија је снимљена у седам сати ујутро.

Да ли сте тачно одговорили?

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво