Читај ми!

Бергамо као највећа жртва пандемије добио посебно издање „Монопола“

Ове тешке 2020. године једна од најпопуларнијих друштвених игара на свету, „Монопол“, прославља 85 година те је компанија која га производи одлучила да посвети посебно, лимитирано издање Бергаму, граду који је највише настрадао у првом таласу епидемије и у коме је до сада од ковида19 преминуло више од 3.200 људи.

Ово посебно и ограничено издање „Монопала Бергамо“ је омаж граду и јаком и одлучном карактеру његових грађана. Ради се не само о симболичном гесту већ и о конкретној помоћи.

Компанија „Вининг мувс“ у сарадњи са Општином Бергамо и „Финипером“ део од продаје (300 кутија у вредности од 10.000 евра) је наменила Фонду за узајамну помоћ не би ли помогли друштвеним и културним иницијативама које су погођене здравственом ситуацијом.

„Монопол Бергамо“ је произведен у ограниченом тиражу од 7.000 кутија и већ је распродат. Грађани су стрпљиво чекали у дугим редовима не би ли добили овај посебан симбол града.

Правила игре су непромењена. Промењена су имена улица, а станице су замењене околним долинама: Вал Серијана, Бал ди Скалве и Имања. Централно место заузима слика старог језгра Бергама „Ћита Алта“ и грб општине.

Градоначелник Бергама, Ђорђо Гори, открио је медијима да је „Монопол“ једна од његових најомиљенијих игара и да је узбудљиво отворити кутију и видети познате улице.

„Мислим да је ово ограничено издање један диван поклон за Божић и мада не можемо много да се виђамо са другим људима можемо да проведемо поподнева играјући се са укућанима“, додаје Гори.

Бергамо је индустријски град, познат по изузетно вредним људима тако да ће се његови грађани сигурно забавити симулирајући куповину и продају. Опште је познато и да се годишње штампа више новчаница за ову игру него оних за реалан живот.

Лепа вест за све обожаваоце „Монопола“ јесте да ће 2021. године ово издање бити доступно свима, захваљујући туристичкој организацији „Визит Бергамо“. Наредне године ће изаћи још две игре везане за овај град: „Пазл“ који представља таблу „Монопола Бергамо“ и карташка игра „Топ Трампс" чији је циљ да се кроз забаву што више научи о граду.

број коментара 0 Пошаљи коментар