Читај ми!

„Тамо далеко“ дирнула у срце кинеске студенте српског језика

Песма „Тамо далеко“ чује се и у вишемилионском Шангају. Певају је студенти из Кине којима српски језик предаје Шапчанка Ема Узејровић.

Песма Тамо далеко, дотакла је и срце кинеских студента који уче српски језик. На такмичењу које је организовао Универзитет у Шангају за међународне студије, освојили су награду за сценски наступ.

„Изабрали смо да користимо свеће као реквизите како бисмо створили дирљиву атмосферу. После нашег наступа, добили смо велики аплауз од публике, сви су били одушевљени“, каже Маи Зханг, студент српског језика.

Пре факултета, гледали су филм Валтер брани Сарајево и радовали се успесима Новака Ђоковића, али о Србији нису много знали.

„Ово је наша друга година учења српског језика и сви смо јако захвални професорки Еми на помоћи. Јако волимо српски језик и културу јер кроз учење српског језика истовремено учимо и српску традицију и национални дух Србије“, наводи Зхируо Зханг.

После завршених мастер студија, Шапчанка Ема Узејровић, на позив професора, остала је да предаје српски језик на Универзитету у Шангају.

„Ја сам пресрећна што су моји студенти радни и вредни и јако се труде и уче. Граматика им мало задаје главобољу, али трудимо се да то заједно савладамо. Њих занима све што се тиче Србије и језика и наша културе, ја стварно уживам док радим са њима“, признаје професорка Ема Узејровић.

Осим учења језика, жеља кинеских студента је и да посете Србију која је од њих ваздушном линијом удаљена више од 8.000 километара.

број коментара 0 Пошаљи коментар