Читај ми!

„Тамо далеко“ дирнула у срце кинеске студенте српског језика

Песма „Тамо далеко“ чује се и у вишемилионском Шангају. Певају је студенти из Кине којима српски језик предаје Шапчанка Ема Узејровић.

Песма Тамо далеко, дотакла је и срце кинеских студента који уче српски језик. На такмичењу које је организовао Универзитет у Шангају за међународне студије, освојили су награду за сценски наступ.

„Изабрали смо да користимо свеће као реквизите како бисмо створили дирљиву атмосферу. После нашег наступа, добили смо велики аплауз од публике, сви су били одушевљени“, каже Маи Зханг, студент српског језика.

Пре факултета, гледали су филм Валтер брани Сарајево и радовали се успесима Новака Ђоковића, али о Србији нису много знали.

„Ово је наша друга година учења српског језика и сви смо јако захвални професорки Еми на помоћи. Јако волимо српски језик и културу јер кроз учење српског језика истовремено учимо и српску традицију и национални дух Србије“, наводи Зхируо Зханг.

После завршених мастер студија, Шапчанка Ема Узејровић, на позив професора, остала је да предаје српски језик на Универзитету у Шангају.

„Ја сам пресрећна што су моји студенти радни и вредни и јако се труде и уче. Граматика им мало задаје главобољу, али трудимо се да то заједно савладамо. Њих занима све што се тиче Србије и језика и наша културе, ја стварно уживам док радим са њима“, признаје професорка Ема Узејровић.

Осим учења језика, жеља кинеских студента је и да посете Србију која је од њих ваздушном линијом удаљена више од 8.000 километара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво