Читај ми!

Када купиш кућу из доба прохибиције, наравно да ћеш у њој наћи виски

Када су Ник Драмонд и Патрик Бејкер купили стогодишњу кућу у држави Њујорк знали су да је реч о објекту који је изградио злогласни кријумчар алкохола из времена прохибиције у Сједињеним Државама. Једино нису очекивали да се у њој још увек налазе боце вискија из тог времена.

Стогодишња кућа је вапила за темељним реновирањем, те су нови власници у октобру отпочели опсежне радове и открили да легенда о прохибицији није далеко од истине, јер су у зидовима куће открили више од 66 флаша вискија из тридесетих година 20. века.

Драмонд је целу откривалачку акцију детаљно документовао у објавама на друштвеним мрежама.

„Не могу да верујем да су те приче тачне! Он је стварно био шверцер алкохола! У ствари, мислио сам да су то само занимљиве приче, али градитељ наше куће је СТВАРНО био шверцер вискија“, узбуђено је објавио Драмонд говорећи о власнику који је кућу подигао 1915. године.

Пар је кућу купио у месту Амес, удаљеном око три сата од Њујорка пре скоро годину дана, али су тек недавно започели реновирање, пише Си-Ен-Ен.

Драмонд који је иначе дизајнер и конзерватор, објашњава како је уклањао спољне лајсне диж темеља куће, када је тајанствени пакет испао.

„Гледам, а свуда има сена, има папира и стакла ... видим још један пакет и то је ова флаша вискија“, додаје Драмонд.

Наставио је потрагу и успео да пронађе још неколико пакета испод дасака око темеља. Сакривених боца је било и у другим деловима куће.

„Најпре смо пронашли седам пакета са по шест флаша у зиду, а затим још четири, за мање од недељу дана још неколико“, открива Драмонд.

Све флаше су биле са етикетом шкотског вискија Old Smuggler Gaelic који се производи до данас. Свака флаша је била умотана у папир и сламу па упакована у кутију.

Првобитни власник куће је био Немац познат као гроф Адолф Хумпфнер. Пошто су проучили новинске чланке из времена с почетка 20. века и разне интернет портале, нови власници су открили да је Хумпфнер био познат као веома тајанствен становник Амеса уплетен у многе скандале. Изненада је умро и за собом оставио шверцовани виски, као и имовину веома сумњивог порекла.

Нови власници куће и срећни проналазачи намеравају да све флаше које су проншли, а биле су празне или су до пола испариле оставе као сувенире у кући, а флаше које су пуне продају.

Почетна цена једне флаше је око 1.000 долара и, по последњим подацима, има их 13. Ипак, открили су и да ће једну задржати да сами испробају укус.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво