Читај ми!

Србија на „Форбсовој" листи дестинација које треба посетити чим се свет опорави од пандемије

Међународна путовања можда неће бити доступна у догледној будућности, али вакцина о којој се све више прича подигла је расположење туриста широм света. Зато је и магазин „Форбс“ дао препоруке за нове дестинације, међу којима се нашла и Србија.

За туристе који су већ комплетно обишли пределе западне Европе, сада стиже препорука да размисле о путовању у неку од земаља на истоку, северу или југу континента. 

Све оне обилују прелепим природним карактеристикама и фасцинантном историјом, наводи се у чланку на порталу forbes.com. У друштву са Србијом су Летонија, Словачка, Црна Гора и Молдавија.

Аутор чланка упућује путнике на пут у ове земље за које наводи да су „идеалне за оне који траже заиста јединствено искуство“.

„Богате природним топлим изворима, бање светске класе привлаче посетиоце широм Европе хиљадама година, а Врњачка Бања и Рибарска Бања истичу се као два посебно истакнута места за опуштајући одмор“, пише Џеред Ранахан.

Поред умирујућих извора, Србија обилује и историјски важним градовима, почев од Ниша, родног места римског цара Константина Великог, до Новог Сада, града на северу, који је добио надимак Атина Србије.

У тексту се истиче да „ниједно путовање у Србију није потпуно без посете Београду, главном граду".

„Београд, један од најстаријих европских градова, препун је археолошких остатака и налазишта, а ту је и богата понуда квалитетне традиционалне хране и пића“, пише Форбс.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво