Читај ми!

Да ли вас партнер вара – стручњак за говор тела открива шест поузданих знакова

Уколико сумњате да вас партнер вара, стручњак за говор тела открива тајне знаке по којима ћете сасвим сигурно моћи да утврдите да ли се то догађа или не.

Стручњак за говор тела, Џуди Џејмс напомиње да, пре свега, ако имате осећај да вас партнер вара, то се вероватно већ и догађа. Међутим, треба имати на уму да уколико сте по природи сумњичави или параноични, можда вас осећаји варају. Али, ако сте по природи оптимиста, онда би требало да верујете својим осећајима.

„Ваш мозак ће увек ухватити бројне суптилне знакове, гестове, детаље на основу којих ћете осетити да нешто није у реду и пре него што откријете чињенице. Чак би могао и да мирише другачије, јер његово тело ослобађа нове врсте феромона“, додаје Џуди.

У сваком случају, Џуди Џејмс наводи шест тајних знакова по којима ћете са сигурношћу моћи да препознате да вас партнер вара.

Дотеривање

„Мушкарац у новој вези посвећује више времена свом изгледу и дотеривању. Често ћете га видети како корача усправно и како не пропушта ритуале личне неге или пак, проводи више времена у теретани“, напомиње Џуди.

Мимикрија

„Нове везе такође подразумевају интензивну мимикрију, поготову ако је заљубљен у ту другу особу. То значи да ће покупити нове гестикулације и изразе лица, копирати начин говора, па чак и укус за музику и моду“.

Ако мења гардеробу и говор тела или ако купује сам гардеробу, уместо да тражи ваше мишљење, то је један од најчешћих суптилних знакова афере коју жене могу да препознају.

Изливи беса

Џејмс додаје да је погрешно очекивати како ће партнер који вара стално имати осећај кривице.

„Егу је лакше да грижу савести претвори у љутњу, покушавајући да партнерку осумњичи за неверство“.

Тако да су изливи беса нормално понашање варалице.

Телефон

„Паметни телефон је кључни алат варалице који ће га учинити суперосетљивим, будним и приправним на скок сваког тренука када се неко приближи његовом телефону, поготову ви“, истиче ова искусна терапеуткиња.

Стално проверавање, стално слање порука, отимање уколико га ви узмете у руку, излазак из собе када га неко позове – све су то уобичајени симптоми афере. Међутим, треба имати у виду да поједини неверни партнери користе и други, скривени телефон.

Предигра

„Нетачно је да неверни партнери губе интересовање за секс, јер им либидо расте због афере са љубавницом“, каже Џејмсова, али напомиње да би мањак предигре и љубљења могао бити знак, с обзиром на то да му то ствара осећај како вара нову партнерку.

Избегавање контакта очима

Дубок и дуготрајан контакт очима помаже у продубљивању емоционалних оноса, а управо због тога варалице ће избегавати контакт очима попут куге, упозорава стручњакиња.

Појачан стрес

„Варање подразумева лагање обема партнеркама уз стано изврдавање да их неко случајно не ухвати преко телефона или на друштвеним мрежама. Због толиког мноштва начина на који се могу пратити, варалице су под невероватним притиском да сакрију своје трагове, што им повећава стрес, а то је видљиво и у говору тела“, напомиње Џуди Џејмс.

То ће се испољити и убрзаним трептањем, плитким дисањем, цупкањем ноге или врпољење, као и изненадним емоционалним изливима који могу варирати од суза до беса.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 25. нов 2020, 10:12) - anonymous [нерегистровани]

Лала и златна рибица

Ухватио Лала златну рибицу, па се договоре да му ова испуни 3 жеље како би је пустио. Ево тих жеља:
Прва жеља-да ме Соса не вара.
Друга жеља, та и ако ме вара, да не сазнам.
А трећа? Та и ако ме вара и ако сазнам-да се не једим.

(уторак, 24. нов 2020, 12:57) - anonymous [нерегистровани]

За танго (и превару) је потребно двоје...

....дакле, мушкарцу/жени треба друга жена/мушкарац - саучесници у превари, према томе варају исто и жене и мушкарци!
п.с. варалице су самци оба пола који свесно уђу у везу са мушкарцем/женом у браку/вези...

(уторак, 24. нов 2020, 03:58) - Darko [нерегистровани]

Samo neki

Tekst se zapravo ne odnosi na sve partnere varalice kako sam u prvi mah pretpostavio, već samo na one muške. Ali to nije ni važno, pošto ionako partnerke mnoogo manje varaju od partnera...