Читај ми!

Зашто су мужеви несрећни када жене више зарађују

Промене на пољу једнакости полова на радном месту могу да доведу до незадовољства код куће, то јест међу супружницима. Резултати истраживања показују да су мужеви несрећнији ако њихове лепше половине зарађују више.

Нова студија открила је да се мушкарци осећају много боље и пријављују веће животно задовољство када добију повишицу која додатно повећа разлику између њихове плате и оне коју прима њихова животна сапутница, јавља Раша тудеј.

У питању је феномен који „погађа“ мушкарце, јер код жена није забележено слично осећање када је ситуација обрнута.

Британски истраживачи утврдили су да мушкарци који зарађују више него њихове партнерке пријављују незадовољство животом у 11 одсто случајева. Постотак расте драматично на 18 одсто код оних чија примања су мања него супругина.

Социолошкиња Ванеса Гаш која је једна од аутора истраживања верује да резултати показују да идеал о мушкарцу као оном ко доноси хлеб на сто и даље живи и да је јачи него што се мисли.

„По свему судећи, мушкарац има потребу да буде онај који зарађује више у браку како би се осећао добро. Тога нема код жена, тако да је у питању феномен који погађа мушкарце“, објаснила је др Гаш.

Научници су проучавали податке добијене у британским домаћинствима између 2009. и 2017. године.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи