Читај ми!

Каква је веза између Шпаније, лутрије и коронавируса

У Шпанији се ближи популарна Божићна лутрија, а они који воле да на тај начин окушају срећу, ове године су највише бирали бројеве који су у вези са коронавирусом.

Међу првима је распродат број који означава датум почетка епидемије у тој земљи. Највише играча на срећу се одлучило за број 14.320, који представља 14. март 2020. Тада је у Шпанији проглашено ванредно стање због коронавируса. 

Боско Кастиљехо, који ради у једном од најпознатијих продајних места лутрије „Дона Манолита" у Мадриду, каже да је тај број већ распродат". Они су их имали укупно 60 на располагању играчима и продали су их за два дана.

Бројеви за наградну премију у оптицају су од јула а „датум ванредног стања" је брзо нестао.

„Људи стално зову и питају за тај број, што нам у почетку није било јасно. Када је један клијент баш инсистирао, питали смо га о чему се ради и постало је јасно", образложио је Кастиљехо.

И у другим местима у Шпанији је слична ситуација, а у целој држави је укупно било 1.720 листића с тим бројем. Наравно - сви су распродати.

Шпанска лутрија је врло популарна међу Шпанцима. Посебно је интересантно што бројеве бирају на основу одређених догађаја.

Најтраженији бројеви за ванредне божићне доделе лутријских награда прошле године били су 28.419 и 10.119 који су заправо представљали датуме општих избора.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво