Читај ми!

Најстарији и најватренији навијач Новака Ђоковића

Милка Цветковић из Горњег Ступња код Александровца, која је прославила 105. рођендан, не пропушта мечеве нашег најбољег тенисера.

Уместо 105 на торти само пет свећица, јер како каже бака Милка, од стоте године је кренула поново да броји од почетка. Рођендан је прославила у кругу породице уз жеље да још поживи.

Здравље је служи. Још увек може сама о себи да брине, прошета по дворишту и прати шта се дешава са најбољим тенисером света.

Драго јој је кад Новак побеђује и како каже, доскора је пратила скоро све и читала његове резултате, али јој је вид ослабио па више не може. Зато слуша и гледа преносе, и навија.

„Волим, волим да гледам кад оно његове ноге стану да играју. Волим га као мојега рођенога, а он воли целу Србију, зато га ми волимо. Воли Србију, стално даје децама, сву помага“, каже бака Милка.

Иначе, Милка је са завршеном гимназијом тридесетих година прошлог века била најшколованија девојка у Жупи. Желела је да буде учитељица, али у то време женска деца нису могла од куће без родитеља. Удала се за трговца и изродила децу.

„Бог јој дао здравље, јесте да јој ја и муж помажемо. Има три унучета од два сина, седам праунука и једно чукунунуче“, набраја снаха Љубинка.

И Милован Цвтковић је задовољан што његова мајка још увек може сама да брине о себи и што још увек жели да му притекне у помоћ.

Рецепт за дуг живот је, каже бака Милка, једноставан:

„Па, све умерено, ништа не треба претерано. Морам да будем задовољна имам порода, хвала богу, нек су живи и здрави само, нека буду добри и паметни, то је најбоља ствар што може да буде“, тврди Милка Цветковић.

Нада се да ће и следеће године у здрављу дочекати наредни рођендан.

број коментара 0 Пошаљи коментар