петак, 23. окт 2020, 15:07 -> 15:51
Извор: РТС, Decanter
Наручили вино од 18 долара, грешком добили „Мутон-Ротшилд“ вредан 2.000 долара
Младом пару који је у њујоршком ресторану „Балтазар“ наручио вино „пино ноар“ од 18 долара грешком је сервиран шато „Мутон-Ротшилд 1989“ које кошта 2.000 долара.
Особље ресторана сипало је две флаше вине у идентичне декантере, али је онај у који је сипано „Мутон-Ротшилд 1989“ грешком однесено столу за којим је седео пар, каже власник Кит Макнали.
Са друге стране сале, четири бизнисмена са Волстрита наручила су за другим столом "Bordeaux First Growth" (најскупље вино у ресторану са ценом од 2.000 долара), али им је сервиран „пино“ од 18 долара.
Ниједна од муштерија испрва није приметила грешку, каже Макнали, додајући да су четири бизнисмена менаџеру ресторана те вечери чак похвалила чистоћу вина.
Менаџер „Балтазара“ је убрзо увидео грешку и одлучио да призна муштеријама, иако су и једни и други уживали у вину које им је сервирано.
Иако је један од бизнисмена рекао да му вино не делује као „мутон“, менаџер каже да су били задовољни послуженим.
Што се пара тиче, менаџер је истакао да су били пресрећни због грешке, као да су отишли у банку која је направила грешку њима у прилог.
„Проблем је у томе што сам ја био у минусу 2.000 долара, а не банка“, каже Макнали, додајући да је према политици ресторана било незамисливо да им са стола однесе вино које им је послужено.
Vino
Uopšte me to ne čudi.Malo je čudno jedino to jer se vino otvara za stolom pa se sipa u dekanter,a ovako ko će primjetiti razliku ako ga već ranije nije pio
Вино је велики бизнис, а маркетинг је чудо!
"Удара" на слабе тачке људске психе и уз "паметну" (читај: лукаву) причу могу без проблема да нам продају "оно" за бубреге! Нарочито код данашње новокомпоноване "елите"...
п.с. највише се са вином "мува" на тзв. сајмовима вина где угледни професори/енолози деле награде, после дегустација (као) "на слепо", а у ствари за кеш...
Снобовима је небитан квалитет већ цена....
....па им је без проблема "прошло" вино од 18, за 2000 долара. Убеђен сам да је мало људи који би провалили разлику, а да им претходно није речена цена вина! Све је то тешко фолирање...
Nema šta
I tamo i ovamo , VODA je najbolja .
Ne znam vama
Ali ono Rotsild mi najvise para oci. Cudi me da nije 4000 dolara, Rotsild je Rotsild. Nego ovaj sto se kao razumije u vina, nisi ti prijatelju probao ni pravu sljivu, a kamoli pravo vino.
@Milioneri
Brate,zadrzi se na sljivki i jelenku,ne brini o vinu kumim te Bogom.
Правило
Флаширано вино се отвара за столом, пред гостима. Бар код нас је то правило.
Истина
Једно је колико нешто кошта, а друго је колико то нешто вреди.
Vino
Pa u trgovini ako mosliš da prosperiraš na duže staze,nabavna cena mora biti 3x manja od prodajne.Kvalitet vina nije lako prepoznati osim ako uživajući piješ redovno isto.Vinom se danas manipuliše maksimalno u EU od 260 proba 211 manipulisano.Proizvođači skupih vina naj veći trošak imaju na etiketi.
коментари