Читај ми!

Кад отац направи илустровану верзију најважнијих вести за своју децу

Један тата је у Италији нацртао преглед штампе да би на једноставан начин објаснио актуелне вести деци и постао звезда друштвених мрежа.

Алфредо Карло, графичар, отац двоје деце од 11 и осам година свако јутро за доручком чита новине. Као и многи од нас.

Након сталних питања свог старијег сина: „Тата шта си данас прочитао у новинама?“, Алфредо је дошао на идеју да приближи вести свом детету на начин на које најбоље може да их разуме тако што је направио Преглед штампе за децу на Инстаграму као и њузлетер на Телеграму.

Алфредо који живи у Болоњи, за кратко време добио је велики број пратилаца, махом родитеља који захваљујући његовом графичком прегледу штампе могу лакше да објасне својој деци шта се дешава у свету.

Карло сваког дана изабере пет најважнијих вести, нацрта их и напише кратак текст.

„Вести нису комплетне али то и јесте моја намера. Једна слика и кратак текст су стимулација за децу да питају своје родитеље да им објасне више у вези са том вешћу, што је и одличан моменат интеракције међу њима. Изазов је наћи актуелни аргумент који ће помоћи родитељима и деци да буду укључени у актуелности, да знају шта се дешава у свету те да покушају да буду бољи људи сваког дана“, рекао је Карло за италијанске медије.

број коментара 0 Пошаљи коментар