Читај ми!

Некад личим на сову, некад сам детлић – различити начини да се преброди карантин

Од априла, када су почеле јаче мере заштите због коронавируса, које су некада укључивале и карантин, Пол Харфлит је почео да црта, и то искључиво птице. Потом, ти цртежи постају модел за нешто друго...

Харфлит је решио да време проведено код куће искористи на креативан начин. Његови цртежи птица, међу којима су сове, роде, детлићи, постали су „модел" за одабир гардеробе и шминке. 

„На шаљив начин се трудим да личим на оно што сам нацртао. Почело је као неозбиљна ствар и хоби, а сада је све то део пројекта који се зове „Птице могу летети", рекао је Фарфлит. 

Чим су најављене заштитне мере против коронавируса у Великој Британији, због отказивања бројних послова, овај уметник и новинар је, како каже почео да губи креативност и вољу за радом. 

„Осећао сам да морам да преиспитам своју уметничку функцију током пандемије. Док сам седео у свом стану и гледао у хоризонт, појавила се моја страст за орнитологијом. Почео сам да цртам птице које сам могао да видим са свог прозора. Тако сам се тешио и питао сам пратиоце на друштвеним мрежама да ли постоји птица коју би желели да нацртам", испричао је Харфлит за портал Bored Panda. 

Пријатно се изненадио када се појавио велики број захтева за цртежима, тако да је већину времена почео да проводи цртајући. Сада има велику колекцију цртежа, дели их на друштвеним мрежама, а то што их шминком и гардеробом некада опонаша, чини, како каже, „пандемију лакше подношљивом".

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво