Читај ми!

Голишаве фотографије на „Инстаграму" - зашто постоје двоструки стандарди

„Инстаграм" је цензурисао једну од голишавих фотографија. Ипак, није забранио другу - скоро идентичну. Пошто објашњење није дато, корисници се збуњени.

На Инстаграму се појавила серија фотографија „голишавог" садржаја. Аустралијска комичарка Селеста Бербер, објавила је серију „слободних" фотографија, а  на овој друштвеној мрежи прати је око 7,3 милиона људи.

Направила је упоредни пост на коме имитира мршаву манекенку Кендис, која носи моделе куће „Викторија сикрет", док се држи за своје груди.

Али, док су обе фотографије откривале потпуно исте делове тела, Инстаграм није дозволио пратиоцима да деле Селестин пост, обавестивши неке кориснике да је „у супротности са смерницама и правилима о голотињи или сексуалним активностима".

Интересантно је да објава манекенке Кендис није пријављена када је реч о наведеним стадардима.

„Хеј ви са Инстаграма, средите своје стандарде о стиду, голотињи и показивању тела", написала је Селеста, делећи снимак екрана једног од пратилаца, на коме се види одбијање репоста.

Инстаграм алгоритам често се пореди са звери коју можда никада у потпуности нећемо разумети, али оно што знамо, је да се слике које крше правила Инстаграм заједнице, проналазе уз помоћ извештавања корисника али уз подршку технологије, односно компликованог програма, преноси Гардијан.

„Инстаграм" у том смислу има 15.000 запослених који раде широм света на прегледу постова и тражењу материјала који треба да се забрани.

Уз сву ту технологију и толики број запослених, тешко је разумети како се код тако сложеног алгоритма догодило нешто што се може назвати предрасудом. 

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво