Читај ми!

Официр задужен за нуклеарне бојеве главе на подморници дошао пијан на смену

Британски морнарички официр за наоружање, поручник Лен Лув, проглашен је неспособним за обављање дужности након што је пијан са провода дошао на нуклеарну подморницу „Виџилант“ да би преузео команду над нуклеарним пројектилима, преноси Скај њуз.

Лув је на подморницу укотвљену у америчкој бази у Џорџији стигао таман пре искрцавања ракета „трајдент II“, примарног наоружања подморнице. Као официр за наоружање, он је био задужен за нуклеарне главе.

Према наводима британских медија, он је ноћ пре тога пио, а у руци је носио кесу са остацима пилетине за каснији оброк. Колеге је узнемирило стање у којем је дошао.

„Није био у стању да рукује нуклеарним оружјем“, рекао је неименовани извор за британске медије.

Лув је пребачен у Фаслејн у Шкотску, где ће сачекати крај истраге која је покренута.

Краљевска морнарица није демантовала медијске наводе, већ је саопштила да „постоје бројне безбедносне провере и процедуре да би се заштитила безбедност оружја на подморницама“.

Подморница звана „Секс и кокаин"

Посада „Виџиланта“ је позната по проблематичном понашању, па је подморница у британским медијима добила надимак „Секс и кокаин“.

Прошле недеље, медији су јавили да је четвртина посаде, 35 морнара, била позитивна на ковид 19 пошто су излазили по баровима, ресторанима и стриптиз клубовима.

Подморница је добила тај надимак још 2017. године, када је посада била укључена у серију скандала. Девет морнара отпуштено је из краљевске морнарице када су на тесту били позитивни на кокаин, док је један од морнара био изведен пред војни суд зато што је био одсутан, а да није отворио одсуство.

Неколико официра, укључујући и тадашњег капетана и његовог заменика, одстрањено је с дужности јер су имали афере са женским делом посаде.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 20. окт 2020, 19:19) - anonymous [нерегистровани]

u vezi sa pijanim mornarom

mislim da tekst nisi ni procitao, dajes osudu . pogledaj malo bolje, a ces videti ciji je mornar pozdrav redakciji,

(уторак, 20. окт 2020, 14:32) - anonymous [нерегистровани]

Гуцминтор

И таки ће да се боре против Русије, против онаке силе.

(уторак, 20. окт 2020, 02:03) - anonymous [нерегистровани]

Нешто сте помешали...

То су Руси пијани и немарни! Зар не?

(понедељак, 19. окт 2020, 19:56) - anonymous [нерегистровани]

.....

Ko da je prvi put