Читај ми!

Официр задужен за нуклеарне бојеве главе на подморници дошао пијан на смену

Британски морнарички официр за наоружање, поручник Лен Лув, проглашен је неспособним за обављање дужности након што је пијан са провода дошао на нуклеарну подморницу „Виџилант“ да би преузео команду над нуклеарним пројектилима, преноси Скај њуз.

Лув је на подморницу укотвљену у америчкој бази у Џорџији стигао таман пре искрцавања ракета „трајдент II“, примарног наоружања подморнице. Као официр за наоружање, он је био задужен за нуклеарне главе.

Према наводима британских медија, он је ноћ пре тога пио, а у руци је носио кесу са остацима пилетине за каснији оброк. Колеге је узнемирило стање у којем је дошао.

„Није био у стању да рукује нуклеарним оружјем“, рекао је неименовани извор за британске медије.

Лув је пребачен у Фаслејн у Шкотску, где ће сачекати крај истраге која је покренута.

Краљевска морнарица није демантовала медијске наводе, већ је саопштила да „постоје бројне безбедносне провере и процедуре да би се заштитила безбедност оружја на подморницама“.

Подморница звана „Секс и кокаин"

Посада „Виџиланта“ је позната по проблематичном понашању, па је подморница у британским медијима добила надимак „Секс и кокаин“.

Прошле недеље, медији су јавили да је четвртина посаде, 35 морнара, била позитивна на ковид 19 пошто су излазили по баровима, ресторанима и стриптиз клубовима.

Подморница је добила тај надимак још 2017. године, када је посада била укључена у серију скандала. Девет морнара отпуштено је из краљевске морнарице када су на тесту били позитивни на кокаин, док је један од морнара био изведен пред војни суд зато што је био одсутан, а да није отворио одсуство.

Неколико официра, укључујући и тадашњег капетана и његовог заменика, одстрањено је с дужности јер су имали афере са женским делом посаде.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво