Читај ми!

Нови Бенксијев графити освануо у Нотингему – Девојчица са хулахопом

Пре неколико дана на ћошку једне зграде у Нотингему, поред бицикла завезаног за бандеру којем фали задњи точак, појавио се мурал девојчице која врти гуму од бицикла као хулахоп.

Иако нико није знао засигурно, почеле су спекулације да би комад уличне уметности могао да буде од познатог Бенксија. Постављено је и заштитна пластика преко цртежа, што се испоставило као прави потез, јер је до сада два пута прешаран.

Британски улични уметник поставио је данас на свом Инстаграм налогу фотографију мурала и тако прекинуо спекулације и потврдио да се заиста ради о његовом делу.

Заправо ради се о читавој уметничкој поставци.

Суриндер Каур, која држи салон лепоте одмах поред мурала, каже да се и бицикл којем недостаје задњи точак појавио истовремено када и графити цртеж, преноси Гардијан.

„Сви су узбуђени и много људи долази да види цртеж“, каже она.

Стручњак за Бенксијеве радове, професор Пол Гов са Универзитета у Борнемоту, каже да је веома срећан што се испоставило да је цртеж заиста Бенксијев.

„Занимљиво је то што су последњих четири или пет Бенксијевих радова се односили на ковид или неку озбиљну вест. Ово је много више забавно и показује некога ко ужива. Можда је то и порука – живимо у тешким временима, хајде да покушамо да извучемо што више забаве из нечега што је поломљено“, истиче професор за Би-Би-Си.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара