У Саудијској Арабији у кафић поведите и свог љубимца

Саудијска Арабија изненадила је још једним потезом. После низа друштвених промена које укључују и жене за воланом аутомобила, отварања биоскопа, краљевство отвара први кафић који могу заједно да посећују кућни људимци и њихови власници.

У исламу се пси сматрају нечистим животињама - за разлику од мачака - и углавном су забрањени на јавним местима у Саудијској Арабији.

Од недавно власници паса у Саудијској Арабији могу да уживају у шољици кафе у друштву свог пса, јер је отворен први кафић где могу да дођу и кућни љубимци.

Кафић „Баркинг Лот", који је отворен у приморском граду Хобар, усрећио је љубитеље животиња пошто је мало места где је могуће увести псе.

Саудијска верска полиција забрањује шетање паса, тврдећи да их мушкарци користе како би контактирали жене.

Азили за животиње појавили су се у неколико градова, а усвајање луталице постало је популарно у УАЕ које се модернизује у оквиру плана „Визија 2030" и престолонаследника Мохамеда Бин Салмана.

Власница кафића Далал Ахмед испричала је да је на идеју о отварању таквог локала дошла приликом посете Саудијској Арабији.

„Дошла сам у Саудијску Арабију са својим псом, али нисам могла да шетам с њим по плажи. Била сам веома тужна и одлучила сам да помогнем отварајући кафић за особе које имају псе, али и за оне које их немају", рекла је Далал.

Кафић нуди и услуге неге паса и купања купања кућних љубимаца.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 01. окт 2020, 11:51) - anonymous [нерегистровани]

Umjesto bombi ratovalo se kamenicama

Kad ne mozes sa djevojkom u kafic (bez familije) eto da nisi sam.