Читај ми!

Зашто је „Фред Пери" повукао црно-жуте поло мајице

Модни бренд „Фред Пери" повукао је један од својих познатих модела поло мајица са тржишта, након што су тај комад одеће почели да носе припадници једне десничарске организације.

Компанија је зауставила продају црно-жутог модела мејице у САД и Канади, након што су такву мајицу почели да носе припадници неофашистичкe организације „Поносни дечаци", пише Гардијан

У саопштењу компаније се наводи да је „фрустрирајуће да поло мајица и њен светски познати лого у виду ловоровог венца, буду у било каквој вези са таквом организацијом".

У компанији кажу да „иако су кроз свој рад увек настојали да представе инклузивност и разноликост, схватили су да црно-жути модел њихове мајице у Северној Америци сада асоцира на нешто сасвим друго", а резултат је веза са „Поносним дечацима".

Додају да је то „недопустиво и да се мора прекинути".

„Ако видите чланове те групе како носе наше производе, знајте да то нема никакве везе са нашом компанијом и брендом. Контактирали смо адвокате и радимо на томе да спречимо незакониту употребу нашег бренда", закључује се у саопштењу.

Компанију „Фред Пери" је 1952. године основао истоимени шампион Вимблдона у тенису.

„Поносне дечаке" основао је суоснивач Vice Media, Гавин Макинес, 2016. године уочи избора Доналда Трампа за председника.

Године 2018. ФБИ је ту организацију класификовао као „екстремистичку групу". Једна од њихових последњих активности је био током викенда, када су „Поносни дечаци" организовали протрамповски скуп у Портланду.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво